به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مرتضی مقتدایی مدیر حوزه علمیه قم که ظهر امروز به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران سخن می گفت، پیشنهاد رهبر معظم انقلاب درپیام نوروزی امسال درباره پرهیز ازاسراف و رهنمود های حکیمانه ایشان در این باره را بسیار مهم و با ارزش توصیف کرد و گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری هم هشدار داده اند مردم توجهی به اسراف کاری ها ندارند یا کم توجه هستند درحالی که بر اساس احکام شرعی،همه علما از صدر اسلام تا کنون اسراف را حرام دانسته اند و در این باره اجماع دارند.
آیت الله مقتدایی با بیان اینکه حتی برخی بزرگان در کتب فقهی این امر را ضرورت مذهب دانسته اند، افزود: قرآن نیز به صراحت اسراف را نهی کرده و تأکید می کند که خداوند مسرفان را دوست ندارد و حتی آنان را مغضوب خداوند معرفی می کند؛ از سوی دیگر خداوند دربیان یکی از دوازده صفت بندگان شایسته خود درسوره فرقان این افراد را کسانی دانسته است که درانفاق، اسراف نمی کنند و در جایی که وظیفه آنان انفاق است، بخل نمی کنند و در حد اعتدال هستند.
وی با تأکید بر اینکه اسراف از نظر اقتصادی و شرعی نیز جایز نیست ابراز امیدواری کرد مردم با توجه جدی به این موضوع اعتدال را در مصرف رعایت کنند تا از بندگان شایسته خدا باشند.
مدیر حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاریخچه تأسیس حوزه های علمیه گفت: این مراکز در تاریخ، اسلام را حفظ کرده اند تا به دست ما رسیده است و اگر این مراکز نبود جایگاه کنونی اسلام مشخص نبود؛ واقعیت این است که حوزه های علمیه از زمان ائمه اطهار(ع) تشکیل شده اند و فقها با فراگیری علوم از ائمه به ترویج دین و هدایت مردم در مناطق مختلف جهان اسلام پرداخته اند.
آیت الله مقتدایی با بیان اینکه شیخ طوسی حوزه علمیه نجف را از بیش از 1000 سال پیش ایجاد کرده و سپس حوزه علمیه کربلا، حلب و دیگر مناطق ایجاد شده است، ادامه داد: مرحوم شیخ عبدالکریم حائری نیز در سال 1340 هجری قمری حوزه علمیه قم را ایجاد کردند که از برکات فراوان و پرورش یافتگان این حوزه، وجود مبارک حضرت امام خمینی (ره) است.
وی با ابراز تاسف از بی اطلاعی ملت، مسئولان و مراکز علمی، فرهنگی و دانشگاهی کشور از ظرفیت بالای حوزه علمیه قم و امکانات عظیم آن اظهار داشت: اکنون روزانه حدود بیش از 80 جلسه درس خارج در این حوزه برگزار می شود و مراجع بزرگوار، استادان عظیم القدر و دارای تألیفات بسیار در آن فعالیت می کنند و مراکز پژوهشی بسیاری در آن دایر است.
مدیرحوزه علمیه قم ادامه داد: اکنون دوازده رشته تخصصی به ویژه تفسیر، کلام، حقوق و قضا، تبلیغ، فلسفه و تاریخ دراین حوزه دایر است و اگر به تقاضاهای کنونی مجوز داده شود، این تعداد به بیست رشته تخصصی افزایش می یابد.
آیت الله مقتدایی با اشاره به خدمات فارغ التحصیلان مراکزعلمیه جامعه المصطفی درخارج از کشور نیز گفت: این افراد در اروپا، آمریکا، شبه قاره و کشورهای مختلف جهان در حال ارائه خدمات گوناگون هستند و از سوی دیگر اکنون در جامعه الزهرای قم نیز بیش از 14 هزار نفر از خواهران طلبه تحصیل می کنند و فارغ التحصیلان این مراکز در بسیاری از کشورهای جهان منشأ خیرات و برکات فراوان هستند.
نظر شما